La Baixada 2022

DOQ PRIORAT / 95% Garnatxa, 4% Samsó, 1% raïms blancs
Referència: LBX22
Disponibilitat
Només 6 unitats
Producte disponible
Quantitat
15%285€
285,00 €
COMPRAR
Enviament en 48/72 hores

Un priorat enorme amb un potencial de guarda excepcional.

96 Decanter 96-98 Parker 96 Suckling 95Peñín

La Baixada d'Álvaro Palacios és un Priorat clàssic i compacte, amb energia, subtilesa i gran puresa. La barreja d'aquest 2021 és 95% Garnatxa amb 4% Carinyena i 1% de raïms blancs.

La Baixada és un altre gran encert d'Álvaro Palacios, embotellant paratges excepcionals; en aquest cas, el fruit de la parcel·la La Baixada, un dels vessants més costeruts i impactants del terme de Gratallops. És un negre d'enorme puresa, amb una mica més de refinament que el Finca Dofí i més subtilesa que les Aubaguetes. La pissarra se sent a cada glop, dibuixant una intensa sensació mineral, fèrria.

La fruita d'aquest paratge havia format part de l'assemblatge del Finca Dofí fins que Álvaro va decidir embotellar-la per separat, a causa dels rendiments molt baixos de la finca, amb raïms solts i petites baies de pell gruixuda. 2018 va ser la seva primera anyada.

La teva caixa regal

Disseny de la caixa

Vi 1

Celler:
ÁLVARO PALACIOS
Marca:
LA BAIXADA
D.O.:
DOQ PRIORAT
Varietat:
95% Garnatxa, 4% Samsó, 1% raïms blancs
Tipus:
NEGRE
Anyada:
2022
Grau:
14,5% vol.
Producció:
3500 ampolles
Nas:
Al nas és delicat, seriós i a la vegada plaent, amb un bon ventall de fruites negres madures i records de pega dolça.
Boca:
A la boca és profund, gruixut, voluminós i amb una bona sensació de pes.
Temperatura de servei:
Es recomana servir a 14 i 16 ºC
Consum:
Es recomana decantar
Maridatge:
Entrecot de bou
Descripció:

Vinyes ubicades a la localitat de Gratallops. Brotació a partir del 18 de març,

Clima:

Continental amb influència mediterrània. Les pluges de novembre, més de 80 litres! van propiciar bones reserves i, més tard, el començament de l'hivern va portar un fred sa i l'amplitud tèrmica que correspon a una terra al límit entre les influències mediterrànies i continentals.

Vinificació:

Fermentació amb llevats indígenes en roure i maceració de 30 dies.

Envelliment:

Criança de 13 mesos en fudres ovoides de roure francès.

Álvaro Palacios és segurament el cellerer i enòleg espanyol més prestigiós a nivell internacional. Nascut a Alfaro (La Rioja) al si d'una coneguda família cellerera local -els Palacios Remondo-, va decidir el 1989, amb només 24 anys, posar rumb al Priorat per demostrar que podia elaborar vins de finca de primer nivell a la regió vinícola més prometedora del moment. No només ho va aconseguir, sinó que a més va crear un vi de culte: L´Ermita (D.O.Ca. Priorat). A més, des del seu celler familiar situat a Alfaro va encapçalar la renovació de la Rioja Baixa i és, juntament amb el seu nebot Ricardo Pérez Palacios, un dels protagonistes del despertar del Bierzo amb el seu celler Descendientes de J. Palacios.

Álvaro Palacios va ser reconegut 'Millor bodeguer i elaborador del món' per Decanter, la revista vinícola més prestigiosa del Regne Unit.

Descripció dels seus propis vins:

El Priorat té una singularitat i una personalitat enormes que es traslladen als vins. El seu origen monàstic proporciona, sobretot a les vinyes més antigues, una garantia de qualitat, tipificació i espiritualitat semblant a les regions més prestigioses d'Europa.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR