Mar de Frades Albariño 2023

DO RIAS BAIXAS / 100% Albariño
Disponibilitat
Només 5 unitats
Producte disponible
Quantitat
18,90 €
COMPRAR
Enviament en 48/72 hores

Mar de Frades Albariño 2023

Un clàssic de les Rías Baixas i un dels blancs més coneguts d?Espanya. Mar de Frades transmet tota l'expressivitat de l'Albariño en un vi amb records salins que sedueix per la seva frescor elegant, resultant un exemple impecable d'estil atlàntic.

La teva caixa regal

Disseny de la caixa

Vi 1

Celler:
MAR DE FRADES
Marca:
MAR DE FRADES
D.O.:
DO RIAS BAIXAS
Varietat:
100% Albariño
Tipus:
BLANC
Anyada:
2023
Grau:
12,3º% vol.
Vista:
Un vi lluminós, de color llimona lluent i reflexos llampecs de llima que conviden a descobrir-ho
Nas:
Vital i intens, fruita sucosa (pera i albercoc), flors blanques (gardènia) i fruites tropicals (litxi, pinya) acullen delicats matisos balsàmics i frescos.
Boca:
És fluid i refrescant, alhora que saborós i enèrgic, la seva acidesa perfectament traçada, evoca el paisatge gallec i l'envolta en una sensació salina i vibrant amb un final consistent que perdura en el temps. Pur caràcter atlàntic entès des de la expressió de l'albariño.
Consum:
Temperatura ideal entre 8 i 10ºC
Maridatge:
L'opulència aromàtica sumada a una encertada acidesa que compensa i equilibra, ens porta a harmonitzar Mar de Frades 2021 amb ostres de batea de la Ria d'Arosa, cloïssa llimac i peixos crus com el sashimi de sorell o el verat. Altres tipus de plats, com una caldeirada de mero amb gambes o un guisat de lluç de Burela, potencien els sabors de Mar de Frades Albariño Atlántico.
Descripció:

Cada vinya requereix una data de tall de raïms diferent. Des de l'11 de setembre, parcel·la a parcel·la i al llarg de 16 dies de verema, vam anar rebent els raïms d'albariño veremats a mà i transportats en petites caixes fins a Meis. Allà, al celler, els refrigerem fins que arriben a la taula de selecció, on un 17% va ser descartat. El raïm més fresc és premsat directament, mentre que el raïm en saó, baixa fins als maceradors Ganímedes, on sense sulfurós i amb les seves pellofes roman macerant 32 hores. Un cop obtinguts els mosts nets i aromàtics, els llevats indígenes que els han acompanyat transformen el sucre en alcohol per obtenir vins potents, vibrants i intensos que es treballen amb les mares. Mar de Frades 2021, és un vi amb volum i untuositat, que s'aconsegueix mantenint els vins en repòs i en criança sobre les mares fins al seu embotellat.

Clima:


2023 és l'any de la vuelta al indómito clima atlántico. La llegada del otoño va afavorir l'agostament dels pámpans i la caiguda de la fulla. Amb el vinyer sense fulles i el paisatge reflectint el fred invernal, iniciem els treballs de poda, primer el corte per passar a la recogida de sarments destinats a quemar. Comenzamos en nuestras parcelas de Albariño del Valle del Salnés y terminamos, a comienzos de febrero, en los viñedos de la Ribera del Ulla. El invierno ha sido ligeramente más frío que otros, no obstante, permanecerá en nuestro recuerdo por sus constantes y largos períodos de lluvias . La primavera va arribar  ligerament més càlida i més seca, amb un 21% menys de precipitacions, el que va provocar la brotació de les primeres yemas la primera setmana de març. A l'abril, es va igualar les plantacions, arribant a la plena floració a mitjans de maig, que amb condicions meteorològiques favorables, poca pluja i temperatures suaus, dio lloc a un quadre de racimos grans i ben formats. Durant tot el cicle, les condicions climatològiques han estat adverses i complexes per al control de plagues i malalties, no obstant això, hem seguit controlar les condicions i estem davant la col·lecció més abundant a la bodega Mar de Frades. Els mesos d'estiu han estat molt moderats en quant a temperatures, i molt abundants en precipitacions. Esta situació ralentizó la maduració, que s'alcanzó de forma molt escalonada durant el mes de la venda. Dias de intensas precipitacions en setembre, provocaron una recogida de la uva escalonada, tranquila i intermitent, això permetia que la uva aconsegueixi la màxima aromaticitat amb una graduació inferior a altres añades.

Enòleg:
Paula Fandiño

Elaborat, sens dubte, a partir de fruita de gran qualitat, té aromes de grosella i llimona verda, una acidesa viva i un final llarg i subtil.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR